Pedalada "Els passatges de Barcelona"

Imatge: 
© MUHBA

L’Agrupació d'Arquitectes Urbanistes del COAC (AAUC) ha organitzat, dins del 3r cicle de Pedalades, una visita per els passatges de Barcelona, des de Ciutat Vella fins al Poble Nou.

La pedalada tindrà lloc el proper dissabte 16 de desembre. El punt de sortida serà al Passatge de la Pau (Fundació Miralles), a les 10 h, i la longitud total de l'itinerari serà d'uns 10 km. A les 12 h tindrà lloc una visita guiada a l'Exposició PASSAGES (Nau Oliva Artés del MUHBA), a càrrec de Carles Llop.

L’exposició Passatges/BCN, espais de transició per a la ciutat del segle XXI es basa en els treballs del projecte interdisciplinari internacional de l’Institut pour la Ville en Mouvement-VEDECOM de París. Els passatges han format part de la història urbana al llarg dels segles. El desenvolupament de la ciutat contemporània, heterogènia i discontínua, ha anat acompanyat d’una multiplicació de barreres que transformen el recorregut en una cursa d’obstacles. Els passatges, com a espais de transició han adoptat diverses formes i han contribuït a transformar el seu entorn. Avui, l’arquitectura els utilitza com a nexes entre la petita i la gran escala urbana, ja que fan més fàcil la mobilitat dels ciutadans.

Aquesta exposició ha estat organitzada i produïda conjuntament amb l’Institut pour la Ville en Mouvement-VEDECOM (IVM), entre l’Ajuntament, l’Àrea Metropolitana (AMB), l’Escola Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) i el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA).

Els participants poden portar la seva pròpia bicicleta, tot i que hi ha la possibilitat de llogar-ne una de normal o d'elèctrica, que es lliurarà al lloc de sortida i es recollirà al final del recorregut. Finalitzada la visita, es dinarà al menjador de la Sala Beckett i, durant la sobretaula, s'iniciarà un debat obert.

INSCRIPCIONS TANCADES

La visita és gratuita per als membres de l'AAUC. En cas contrari tindrà un cost de 10 euros.
Lloguer bicicleta normal: 12 €
Lloguer bicicleta elèctrica: 24 €
Dinar: menú 22 €

Versió per a imprimirPDF version