Arquitectour Lleida 2017

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El cap de setmana del 7 i 8 d'octubre, amb motiu del Dia Mundial de l'Arquitectura, se celebrarà la 3a edició de l’Arquitectour Lleida.

Enguany, l'Arquitectour incorpora diverses novetats, com les activitats per apropar l’arquitectura als més petits, el MiniArquitectour, i una instal·lació informativa durant tota la setmana a la plaça de les Comèdies, a l’Eix Comercial. La iniciativa, organitzada per la demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes, oferirà dos rutes guiades per arquitectes per  habitatges i edificis emblemàtics de la ciutat de Lleida que habitualment no estan oberts al públic.

L’esdeveniment s’organitza coincidint amb el Dia Mundial de l’Arquitectura (2 d’octubre), és gratuït i està obert a tota la ciutadania, prèvia inscripció al 973 234 051 o a junta.lle@coac.net. L’inici dels itineraris serà a les 10.00 h des de diferents punts: dissabte, dia de l’Itinerari Campus de Cappont, el lloc de trobada serà l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera i, diumenge, l’Itinerari Habitatges Gran Passeig de Ronda-Joc de la Bola, sortirà del Gran Passeig de Ronda 84. Enguany es comptarà amb una desena d’arquitectes voluntaris per explicar els edificis, així com alguns dels arquitectes autors dels edificis que es visitaran.

Itinerari de dissabte 7 d’octubre: Campus de Cappont
La primera de les rutes s’iniciarà amb l’explicació i visita a la urbanització del Parc Campus de Cappont-Universitat de Lleida (2003-2012) de la mà del seu autor, l’arquitecte Ramon Maria Puig. La segona parada serà el Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera i Biblioteca de Cappont (1996-2003) de Kristian Gullichsen / Gullichsen-Vormala Arkkitehdit. La Facultat de Ciències de l’Educació (2002-2008), d’Álvaro Siza, i  el Centre de Recerca d’Energia Aplicada (CREA) (2002-2004), de Josep Benedito i Maite de Pablo, completen l’itinerari.

Ruta de diumenge 8 d’octubre: Itinerari Habitatges Gran Passeig de Ronda-Joc de la Bola
La sortida de la ruta de diumenge, l’Itinerari Habitatges Gran Passeig de Ronda-Joc de la Bola, que inclou 4 edificis d’habitatges plurifamiliars visitant algun dels habitatges de cada edifici, es farà a les 10.00 hores. Inclou l’Edifici Brasilia (1972-1976) de l’arquitecte José María Mora Cagigao; els apartaments Club Ronda (1970-1974) de Lauri Sabater, Lluís Domènech, Ramon Maria Puig i Antoni Sas; uns habitatges dúplex (1974-1976) del carrer Cristòfol de Boleda dels arquitectes Lauri Sabater, Lluís Domènech i Ramon Maria Puig i un conjunt d’habitatges (1995-1997) de Salvador Giné ubicats al carrer Joc de la Bola.

Organitza la Demarcació de Lleida del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i Instagramers Lleida.

Col·labora la Universitat de Lleida (UdL) i  Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI). 
Versió per a imprimirPDF version