Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© 300.000km/s

Noves oportunitats en el planejament urbà: del Big Data a les dades generades pels ciutadans

El dia 29 de març a les 18:30 h, tindrà lloc a la sala d’actes de la Seu de Vic del Col·legi d’Arquitectes la conferència NOVES OPORTUNITATS EN EL PLANEJAMENT URBÀ: del Big Data a les dades generades pels ciutadans, a càrrec dels arquitectes Pablo Martínez i Mar Santamaria, de 300.000Km/s.

En els darrers anys els fenòmens urbans s’han anat fent més complexes al mateix temps que la irrupció del Big Data ens han permès explorar noves maneres de llegir aquestes transformacions. 

Des de les dades obertes generades per les administracions fins a les dades dels operadors de serveis o les proporcionades pels mateixos ciutadans suposen un potencial enorme d’informació en la qual basar les polítiques urbanes.

Com podem utilitzar aquest potencial que ens ofereixen? Com les noves metodologies d’anàlisi i representació del territori ens permeten traduir-les en una nova manera de fer planejament urbà?

En aquesta conferència s'intentarà explicar com el Big Data i les noves tecnologies permetran que l’urbanisme del s.XXI doni resposta a les necessitats reals dels ciutadans.

300.000Km/s
Fundada per Pablo Martínez i Mar Santamaria, 300.000Km/s és una consultoria estratègica en l’àmbit de l’urbanisme i la planificació territorial que elabora estudis, informes, diagnosis i plans urbanístics mitjançant la captura, l’anàlisi i la visualització de grans volums de dades.

Entre els seus darrers projectes d’urbanisme destaquen: el Pla d’usos de Ciutat Vella, els Atles de dades de l’Eixample i Ciutat Vella, vàries recerques sobre la forma urbana de la innovació a l’Àrea metropolitana de Barcelona i a la ciutat de Barcelona i la diagnosi cartogràfica del nou Pla Director Urbanístic de l’AMB. Pel que fa als projectes de divulgació de l’urbanisme i les humanitats digitals, destaquen la visualització de dades de la Teoria General de la Urbanització, la Carta Històrica de Barcelona i Big Time Bcn.

La seva tasca ha estat reconeguda amb el primer premi Fundación Civio-BBVA 2014 a la visualització de dades, premi COAC-AJAC 2016 i 2014 a la divulgació de l’arquitectura i assaig, una menció de finalista al premi ODI AWARDS 2016 (Open Data Institute) al projecte Open Papers, 4 projectes finalistes en el CityVis Prize 2016 acollit per la UN-Habitat conference, un projecte guanyador i dos finalistes a la Biennal Espanyola d’Urbanisme i Arquitectura 2018.

Els seus treballs han estat exposats a la Biennal de Venècia del 2016 (pavelló Ucraïna), al Museu d’art Modern de Chicago (2014), al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (2014), al centre cultural La Casa Encendidas de Madrid (2017) i al centre cultural Centro-Centro Madrid (2016).

Cal confirmació d'assistència a comarquescentrals@coac.net 

Versió per a imprimirPDF version