Projecte "Croquiseros Urbanos"

Un grup d'arquitectes argentins exposaran al Col·legi un recull de dibuixos de la ciutat de Buenos Aires.

Ells mateixos expliquen en què consisteix aquest projecte:

"La proposta consisteix a sortir a reconèixer i registrar des de l'enteniment, passant pel sentiment i posant en acció la mà per dibuixar la Ciutat on vivim.

Ho fem d'una forma analítica, crítica i sensible, registrem així l'hàbitat en què vivim els seus valors i les seves característiques essencials. Sortim a recollir dades que es refereixen al que està construït, als espais oberts, als mitjans de comunicació, i no només a l'envoltura física del nostre entorn sinó també als seus protagonistes, els habitants en els seus Treballs, en els seus espais, en els seves ocupacions diverses, és a dir, una radiografia social completa i complexa.

Ens ocupem d'una Buenos Aires desconeguda, oculta en els seus racons allunyats. Coneixem així les riqueses i les necessitats de la nostra ciutat promovent una presa de consciència sobre les múltiples i complexes situacions que la conformen. Amb el material recollit fem intercanvi amb altres ciutats del país, de Llatinoamèrica i del món. La comparació de vivències ens enriqueix a tots.

Aquest moviment genera coneixement, reflexió i compenetració entre tots els que l'integrem i els que vulguin incorporar-se en un futur".

Grup organitzador, novembre 2010

Fons arxiu Demarcació de Tarragona del COAC.
Versió per a imprimirPDF version