Petits models de gestió d’arquitectura immobiliària

Imatge: 
©Álvaro Javier Míguez

L'arquitecte argentí, docent a la Universitat de Buenos Aires i la Universitat de Belgrano, Álvaro Javier Míguez ens parlarà de Petits models de gestió d’arquitectura immobiliària.

La crisi econòmica, les tendències en centralització d'activitats i els canvis en la relació comercial han accentuat la necessitat d'establir estratègies forts de treball en els estudis i oficines d'arquitectura.

La gestió immobiliària, com a manera de crear el propi treball, és un dels camins que pot ajudar a diferenciar-se de la competència, alhora que motoritzar el magre escenari que presenten tant els encàrrecs privats com públics.

Encara que en moltes organitzacions el desenvolupament immobiliari no forma part del seu negoci o activitat principal, suposa avui un factor importantíssim per aconseguir el compliment dels seus objectius estratègics i activitats de negoci.

A partir de petites intervencions es pot redefinir i professionalitzar el model de gestió immobiliària, articulant els objectius arquitectònics.

La recerca d'oportunitats i aliances que permetin obtenir capital i recursos per desenvolupar iniciatives en una economia desfinanciada, és avui sense cap dubte una de les sortides a la crisi.

En Petits Models de Gestió d'Arquitectura Immobiliària, es presentaran casos d'arquitectura de petita escala, no superiors als 300 m2 de superfície, possibles de replicar, i que plantegin escenaris de ràpida entrada i sortida, on l'aportació de capital és el mínim possible.

Iniciatives d'habitatge unifamiliar i multifamiliar suburbana amb costos no majors als US$ 500.000.- i temps de projecte i construcció inferiors als 18 mesos.

Formes de finançament fonamentalment privada, però que inclou al futur usuari com a propietari o segon inversor.

Negocis de venda o de renda que assegurin la satisfacció de qui arrisca el capital.

L'elevat endeutament públic i privat, les restriccions de finançament i la tensió en els resultats fan que l'adopció de mesures per optimitzar la gestió immobiliària suposi no només una necessitat, sinó també una oportunitat.

                                                                                                                                      Álvaro Javier Míguez

Versió per a imprimirPDF version