Ciutats per a la vida. Equitat urbana al desenvolupament

Imatge: 
©Sandra Bestraten

La sessió pretén ser una reflexió prèvia a dos esdeveniments internacionals que acollirà la ciutat de Medellín durant la primera quinzena del mes d'abril de 2014 i que tenen com a eix central debatre sobre les ciutats. Primer serà el XXI Congrés CIDEU, que tindrà lloc del 3 al 5 d'abril. Sota el títol "Ciutats per a la vida" s’abordaran aquells factors que, més enllà dels elements tangibles (infraestructures, equipaments...), es conformen com l'"ànima urbana" (valors, oportunitats, inclusió i equitat) i fan les ciutats llocs per al bon viure. El segon serà el 7è Fòrum Urbà Mundial ONU- Hàbitat i tindrà lloc del 5 al 11 d’abril. El tema del Fòrum, "Equitat en el Desenvolupament Urbà - Ciutats per la Vida", es presenta com un debat crucial per a una ciutat com Medellín i busca posicionar una nova visió de ciutat on la recerca de l’equitat, el creixement econòmic i la planificació urbana permetin crear espais amb qualitat de vida on es doni prioritat a la humanitat i els ciutadans puguin créixer i desenvolupar-se d’una manera sostenible.

Participen a la taula rodona: Alain Le Saux, secretari general de l’Associació mundial de les Grans Metròpolis - Metropolis; Albert Civit, gerent adjunt d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona; Maravillas Rojo, secretària general del Centre Iberoamericà de Desenvolupament Estratègic Urbà; i Carmen Sánchez - Miranda Gallego, cap de l'oficina ONU- Hàbitat a Espanya.

Presentaran i moderaran l'acte: Félix Manito, president i director de la Fundació Kreanta, i Sandra Bestraten, vocal de la Demarcació de Barcelona del COAC. Clourà Lluís Comerón, degà del COAC.

Versió per a imprimirPDF version