Propers Actes

4a sessió del 2015 d'Ecumenòpolis: "The New Rijksmuseum"

Quarta sessió de l'any d'Ecumenòpolis, el cicle de cinema i ciutat del COAC. Es projectarà el film "The New Rijksmuseum" d'Oeke Hoogendijk, Pieter van Huystee Film, Holanda 2014.

La inauguració del nou Rijksmuseum per la llavors reina Beatriu el 13 d'abril de 2013, va ser un gran esdeveniment cultural després de deu anys de reformes. Des de la seva re-obertura, la crítica nacional i internacional no ha deixat d'elogiar la intervenció dels arquitectes Cruz i Ortiz, guanyadors del concurs internacional convocat per realitzar-ne la reforma. El documental de Hoogendijk plasma l'ardu procés per, en paraules del seu ex-director Ronald de Leeuw, ampliar el museu i “reforçar la posició d'Amsterdam en l'escena artística internacional”.

La reforma arquitectònica del museu va valer als seus autors la distinció de "Cavaller de la Reial Ordre del Lleó Neerlandès", concedida pel rei Guillem Alexandre per primera vegada a uns arquitectes espanyols.

Després de la projecció, l'estudi Cruz&Ortiz (Sevilla) i l'estudi BarozziVeiga (Barcelona) conversaran via Skype.

Agraïm a Canal+ Xtra la cessió del documental per a la seva projecció pública.

Aquesta projecció està inclosa també al festival ArquinFILM, mostra de cinema i arquitectura, que té lloc a Barcelona del 12 al 18 de juny.

Patrocina:
 
Col·labora:

Veure el vídeo de la conversa posterior:

Versió per a imprimirPDF version