Propers Actes

4a sessió d'Ecumenòpolis: "Bye bye Barcelona"

Si encara no t'ha arribat a través de Fb o si ho has vist però vols fer-li preguntes al director o algun dels protagonistes del documental, presentem Bye Bye Barcelona, un documental sobre una ciutat i la seva relació amb el turisme, sobre la difícil convivència entre Barcelona, barcelonins, el turisme i els turistes. És un documental que exposa, de la mà d'alguns dels seus residents, els greus efectes que té el turisme massiu a la ciutat comtal. És un documental que pots veure sencer, o per capítols i al teu ritme, i que no pretén altra cosa que servir de contrapunt a la tan repetida idea que amb el turisme guanyem tots. Aquest és un documental sobre el que perdem.

Barcelona no és una gran metròpoli, però pot presumir de ser la quarta ciutat amb més turisme d'Europa després de tres grans capitals com Londres, París i Roma. El seu port és el que més creuers rep d'Europa i de la Mediterrània. Els barcelonins han vist com en escassament una dècada, la quantitat de turistes s'ha triplicat i com l'economia ha girat cap al servei turístic i ha sabut explotar amb èxit un patrimoni construït per generacions anteriors.

A ningú se li escapa que el turisme és una font d'ingrés enorme per a Barcelona i per alguns dels seus ciutadans, que no tenen inconvenient a portar a cada vegada més i més turistes sense pensar en les greus conseqüències que això comporta. S'han perdut espais emblemàtics de la ciutat en favor d'un turisme massiu, que cada vegada desgasta i ocupa més.

Realment val la pena perdre tot això?

Després de la projecció comptarem amb la presència del director Eduardo Chibás i Reme Gómez, de l'Associació de Veïns del Barri Gòtic.

Veure el vídeo de la conversa posterior:
Versió per a imprimirPDF version