Llibreria.

Diada de Sant Jordi 2018. Els 10 llibres per regalar a un arquitecte i encertar segur

Imatge: 
© Pexels
Has de regalar un llibre a un arquitecte i no saps per on començar? Vols encertar i que li agradi segur..?

Dilluns vinent és Sant Jordi i, com marca la tradició, s'ha de regalar un bon llibre. Encara que no hi entenguis d'arquitectura, no et quedis amb el típic llibre amb molta imatge i poc contingut. Els arquitectes són un públic molt exigent.
Per això,  des de l’Escola Sert et donem un cop de mà i et proposem una selecció de "10 llibres per a regalar a un arquitecte i encertar segur"

Aquests són els títols recomanats pels nostres directors i coordinadors de l’Escola Sert, tots ells arquitectes i àvids lectors, amb els que sorprendràs i encertaràs de ple:

1- ELOGI DE L’OMBRA, de Junichiro Tanizaki. 
Un petit llibre sobre la bellesa i la força enigmàtica de les ombres, per entendre la diferència entre llum i ombra, entre orient i occident.

2- TU CASA SIN TÓXICOS, d’Elisabet Silvestre. 
Llibre imprescindible per conèixer quin tipus d’elements nocius podem trobar a la nostra llar, quin impacte tenen en la nostra salut i com podem millorar els espais que habitem o dissenyem.

3- MODOS DE VER, de John Berger.
Es tracta dels guions d'una sèrie documental de la BBC ("Ways of seeing") que aprofundeixen en la formació de la mirada d'occident a través de la pintura. Isabel Coixet va dir que el va trobar en una llibreria del vell Londres i li va canviar el punt de vista. Imprescindible per a uns éssers visuals com els arquitectes.

4- MÁS ÁRBOLES QUE RAMAS, de Jorge Wagensberg.
1116 aforismes per navegar per la realitat. Amb el lema "canviar de resposta és evolució, canviar la pregunta és revolució", aquest és un llibre imprescindible que ens ajuda a passar de l’observació a la comprensió i viceversa. 

5- SISTEMAS DE ESTRUCTURAS ("Tragsysteme"), de Heino Engel.
Es tracta d'una publicació rigorosa que ensenya a analitzar tota mena de solucions estructurals, per complexes que siguin. És un llibre en el qual el dibuix domina clarament sobre el text, molt pragmàtic i entenedor.

6- GEOMETRÍAS SAGRADAS, de Stéphane Cardinaux.
Llibre de l’arquitecte especialista en geobiologia i arquitectura sagrada per excel·lència. Alguns dels fets que es descriuen al llibre desafien les actuals lleis de la física. Encara que res tenen de màgic o misteriós, es revelen comprensibles tant bon punt afegim els plànols invisibles a la nostra realitat material.

7- LAS CIUDADES INTERIORES, d’Elena Redondo.
Històries curtes on es parla d’una altra manera de veure i entendre l’arquitectura, des d’un punt de vista més humanista. Relaxa, transporta i els espais descrits es converteixen en propis. Apte per llegir en família ja que és un recull de contes per poder anar compartint.

8- SECRETS D’UN SISTEMA CONSTRUCTIU: L’EIXAMPLE, d’Antoni Paricio Casademunt.
Com estan construïts els edificis de l’Eixample. Molt recomanable per a arquitectes que els hi agradi o es dediquin a la rehabilitació. Està molt ben explicat, rigorós i concís, amb un recull de fotos interessantíssimes.

9- TÉCNICAS DE PLEGADO PARA DISEÑADORES Y ARQUITECTOS, de Paul Jackson.
Aquest llibre té un equilibri entre allò que pot ser considerat més lúdic, com és el treball amb paper, amb un vessant arquitectònic pel que fa a la generació de volums. Plaer en la generació de formes amb el plegat de les dues dimensions i sorprenents resultats didàctics també des del punt de vista del comportament resistent.

10- COM HE DE CONSTRUIR, de Pere Benavent.
Un clàssic per a tots aquells que treballen o volen treballar en el ram de la construcció i estan interessats en l’arquitectura barcelonina del segle passat. Sempre podeu consultar la primera edició de 1934 que tenim a la Biblioteca del COAC.

Com pots veure són llibres de temàtica diversa, per a perfils d’arquitecte diferents, fins i tot per poder compartir amb els més petits de la casa. 

Conserva aquesta llista perquè et servirà per a futures ocasions!


20/04/2018
Tornar