Propers Actes

Del Dj, 09 setembre fins Dg, 19 desembre
Els dijous i els...

Exposició "L'Àlbum de l'Arquitecte: Denise...

Exposició "L'Àlbum de...

Del Dj, 23 setembre fins Dg, 31 octubre
Feiners, de 9 a 16.30...

Exposició “Premis AJAC XII”

Exposició “Premis AJAC XII”

Debat Retailink.

Retailink, un debat sobre les tendències en el retail

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El passat 22 de març, el Grup de Treball de Retail del COAC va celebrar la primera edició del Retailink, una jornada de reflexió i debat que vol lligar innovació, tendències i persones, tres pilars clau en l’elaboració de projectes de retail. A la tertúlia hi van assistir dmés d'un centenar de persones entre arquitectes, directors de màrqueting d'empreses, interioristes i altres professionals. 

Especialistes de diversos àmbits, com el CEO de Morillas, Marc Morillas; l’editor en cap d’Economia de La Vanguardia, Ramon Aymerich; l’arquitecta d’El Equipo Creativo, Natali Canas del Pozo; o l’arquitecte de l’estudi Stefano Colli, Stefano Colli, van participar d’un programa extens que va incloure taules rodones, conferències i debats i que va servir per apropar als assistents casos d'èxits d'un sector en creixement al nostre país i cada cop més professionalitzat. 


Es va parlar sobre tendències en retail i els ponents van concloure, entre altres, que “parlar de retail és posar la persona al centre de l’experiència de la marca” i que, per tant, cal “desenvolupar estratègies per traslladar les experiències als espais comercials”. Entre els projectes exposats i les opinions i experiències aportades, la primera edició del Retailink també va contribuir a posar en valor la figura de l’arquitecte en el món del retail, reafirmant les habilitats i capacitats que tenen aquests professionals per desenvolupar-se en aquest camp.

Un postgrau especialitzat en Retail, a l’Escola Sert
L’èxit del Retailink ve precedit per la bona acollida de les activitats organitzades pel Grup de Treball de Retail. L’equip també s’ha sumat a la branca formativa posant-se al capdavant del postgrau de l’Escola Sert "Projectar l’espai comercial del segle XXI. Disseny en retail". El curs, que començarà el novembre de 2018, vol donar resposta a la necessitat de les empreses per tenir professionals formats en la construcció  dels seus espais de venda i en Retail, com a una gran oportunitat laboral d’especialització per als arquitectes.

Grup de Retail del COAC
El Grup de Retail és una taula de col·legiats especialitzats en arquitectura d'espais comercials, que comparteixen un mateix objectiu: la promoció de la figura de l'arquitecte en el sector retail. El grup està format per arquitectes experimentats en diferents trams del Retail Design, com la conceptualització de l'espai, el disseny, la implementació, la consultoria, etc. Els membres es reuneixen periòdicament per debatre sobre aspectes de la professió i del mercat, i defineixen estratègies per a la detecció de noves oportunitats on l'arquitecte pot aportar valor. 

Recupera la sessió en menys de dos minuts:Pots tornar a veure la jornada:

1/06/2018
Tornar