Arquitectours: Sants-Montjuïc

Imatge: 
© Ajuntament de Barcelona
En el marc de la Setmana d'Arquitectura, i dins del programa "10 dies/10 districtes amb la renovació urbana", els dies 13 i 20 de maig es farà un itinerari per Sants-Montjuïc.

SANTS-MONTJUÏC. De muntanya a ciutat. 29/92
La muntanya de Montjuïc ha tingut molts papers rellevants i diversos al llarg de la història de la ciutat de Barcelona, per la seva situació privilegiada i peculiar orografia. En aquest itinerari farem especial èmfasi en el canvi de relació ciutat-muntanya iniciat el 1929 en motiu de l’Exposició Universal, integrant-se plenament en l’imaginari col·lectiu dels ciutadans amb usos recreatius i de lleure com el Pavelló alemany de Mies van der Rohe, el Palau Nacional, l’antic Jardí botànic, els Pavellons d’en Puig i Cadafalch, l’Estadi Olímpic del 1992, el Teatre Grec o el desaparegut barri de barraques de Can Valero. Diumenge 13 de maig a les 11 h i diumenge 20 a les 18 h.

Cal inscripció prèvia a través del següent formulari:

· Inscripcions per al 13 maig a les 11 h
S'han tancat les incripcions perquè l'aforament està complet.

· Inscripcions per al 20 maig a les 18 h
S'han tancat les incripcions perquè l'aforament està complet.


Recordem que el dia de l'itinerari se't pot demanar que t'identifiquis amb algun tipus de document.


Arquitectours. 10 dies/10 districtes amb la renovació urbana
L’evolució urbanística dels districtes de Barcelona és ben diversa. Molts dels seus noms provenen d’antics municipis que, fa més d’un segle, s’annexionaren a Barcelona esdevenint barris de la ciutat. Al llarg del temps, diferents processos de renovació urbana, com el Pla Cerdà, els polígons d’habitatges dels anys 60 o la Vila Olímpica, han configurat la ciutat actual. Els plans de futur pretenen seguir millorant la qualitat de vida a la ciutat, com ara el programa de Superilles. Aquests 10 itineraris donen a conèixer aquestes i altres intervencions de renovació urbana de la ciutat i posen en valor el patrimoni construït.

Itinerari concebut i realitzat per El globus vermell i Barcelona Architecture Walks.

Amb el patrocini de:

       
Versió per a imprimirPDF version