Propers Actes

Arquitectours: Sant Andreu

Imatge: 
© Ajuntament de Barcelona
En el marc de la Setmana d'Arquitectura, i dins del programa "10 dies/10 districtes amb la renovació urbana", els dies 18 i 19 de maig es farà el següent itinerari:

SANT ANDREU. De l’agricultura i la indústria a l’alta velocitat
L’itinerari per Sant Andreu explica l’evolució del barri des de finals del segle XIX, fins a l’actualitat, moment de plena transformació per la reconversió dels terrenys de les antigues casernes militars, l’arribada del TGV, la construcció de les noves estacions de Sant Andreu i la Sagrera i el futur parc lineal del Camí Comtal. Durant el recorregut descobrirem diversos edificis, tant residencials com industrials i d’equipaments. Ens fixarem en exemples d’habitatge social com la Casa Bloc o la promoció d’habitatges del carrer Sant Adrià (premi FAD l’any 2008) i entrarem al recinte de la Fabra i Coats. Divendres 18 de maig a les 18 h i dissabte 19 de maig a les 11 h.

Cal inscripció prèvia a través del següent formulari:

· Inscripcions per al 18 maig a les 18 h
· Inscripcions per al 19 maig a les 11 h

Recordem que el dia de l'itinerari se't pot demanar que t'identifiquis amb algun tipus de document.


Arquitectours. 10 dies/10 districtes amb la renovació urbana
L’evolució urbanística dels districtes de Barcelona és ben diversa. Molts dels seus noms provenen d’antics municipis que, fa més d’un segle, s’annexionaren a Barcelona esdevenint barris de la ciutat. Al llarg del temps, diferents processos de renovació urbana, com el Pla Cerdà, els polígons d’habitatges dels anys 60 o la Vila Olímpica, han configurat la ciutat actual. Els plans de futur pretenen seguir millorant la qualitat de vida a la ciutat, com ara el programa de Superilles. Aquests 10 itineraris donen a conèixer aquestes i altres intervencions de renovació urbana de la ciutat i posen en valor el patrimoni construït.

Itinerari concebut i realitzat per El globus vermell i Barcelona Architecture Walks.

Amb el patrocini de: 

       
Versió per a imprimirPDF version