Procés de catalogació del fons Solà-Morales

L’Arxiu del COAC finalitza la catalogació del fons Solà-Morales

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

L’Arxiu Històric del COAC ha finalitzat la catalogació del fons Solà-Morales. La gestió documental, que ha estat coordinada per Carles Crosas Armengol en representació del Laboratori d’Urbanisme de Barcelona, ha permès classificar els documents en 90 expedients, organitzats en 164 caixes, 190 carpetes i 89 tubs, a més a més de fotografies, negatius i diapositives.

El fons de l’arquitecte Manuel de Solà-Morales permet entendre part de l’arquitectura contemporània que es va desenvolupar durant la segona meitat del segle XX, especialment en el camp de l’urbanisme. L’obra de Solà-Morales, compresa entre el 1960 i el 2010, inclou el Moll de la Fusta o l’edifici Illa Diagonal, així com d’altres projectes urbans en ciutats com Berlín, Salzburg, Nàpols, Rotterdam, Anvers, Santo Domingo o Salònica. 

La vídua de Manuel de Solà-Morales, Rosa Feliu, va iniciar la donació del fons Solà-Morales el juliol de l'any 2012, amb l'entrega de la biblioteca de l'arquitecte, que es va reproduir de forma fidel a l’espai que avui ocupa la sala de consulta de l’Arxiu, que porta el seu nom. Poc després, Feliu va donar la resta de documentació, que ara s'ha catalogat.  

A partir d'ara, tota la documentació del fons Solà-Morales es pot consultar a l'Arxiu Històric del COAC. Podeu trobar les condicions aquí

4/12/2019
Tornar