Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Pròxims Esdeveniments

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

'Espais singulars': Programa de regeneració urbana de les places de la Panera i de l’Auditori de Lleida

La regeneració urbana de les places de la Panera i de l’Auditori de Lleida donen el tret de sortida al programa ‘Espais Singulars’.

El programa l’impulsa l’Ajuntament de Lleida amb la col·laboració de la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Les places de la Panera i la de Josep Prenafeta (a l’Auditori municipal) de Lleida seran les primeres actuacions de regeneració urbana que formaran part del programa ‘Espais Singulars’, que impulsa l’Ajuntament, a través de la Fundació del Paisatge de Lleida, amb la col·laboració de la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. L’objectiu és aconseguir espais públics vius i útils adequats a la ciutadania mitjançant intervencions urbanístiques per a la seva articulació amb la ciutat i perquè esdevinguin espais de centralitat per augmentar la qualitat de vida de les persones.

El tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, i el president de la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Víctor Pérez-Pallarés, van presentar el passat dimecres, dia 31 de maig, aquesta iniciativa que comptarà amb tres fases, la primera de les quals consistirà amb tallers participatius adreçats a la ciutadania; en la segona, es convocarà un concurs públic d’idees per reformar aquests espais, que tindran en compte les conclusions d’aquests tallers, i la tercera s’exposaran els cinc projectes seleccionats i s’anunciarà la proposta guanyadora, que servirà de base per a la redacció del projecte d’execució.

Víctor Pérez-Pallarés va explicar que en els tallers participatius veïns i veïnes, associacions, entitats, empreses i comerços podran aportar idees que es tindran en compte en el projecte de millora de la plaça. El president del COAC a Lleida va destacar, especialment, que les bases estableixen que les propostes presentades incorporaran les conclusions dels tallers participatius, tal i com va demanar l’Ajuntament de Lleida.

Larrosa va posar de relleu que  el programa “Espais Singulars” inclou aquells àmbits de la ciutat o l’Horta que presenten disfuncions o potencialitats desaprofitades. En aquest sentit, el concurs consisteix en la selecció de la millor proposta per tal de millorar la qualitat funcional, ambiental i paisatgística de les places i el seu entorn, millorar les condicions de mobilitat i accessibilitat dels vianants i els diferents mitjans de transport, establir una proposta d’ordenació dels usos de l’àmbit que no comprometi la continuïtat i permeabilitat de l’espai lliure i articular una estratègia ambiental per l’àmbit que integri de manera coherent els espais verds, pavimentats i mobiliari urbà amb criteris de sostenibilitat ambiental, econòmica i social.

Fèlix Larrosa també va destacar que, amb aquestes accions, que generen un impacte global a la ciutat, arrenca definitivament el procés arquitectònic per resoldre des del punt de vista històric, però també urbanístic, aquests espais per tal que recuperin la seva centralitat i el seu encaix a la ciutat i ha recordat que la remodelació de la plaça de la Panera està inclosa al Pla de Barris del Centre Històric, i la de Josep Prenafeta, de l’Auditori, al de Portal Magdalena-Noguerola, per la qual cosa es preveu que les actuacions es puguin fer al 2018 ja que tenen la inversió garantida.

Consulta aquí la informació sobre els tallers de participació ciutadana:

· Plaça de l'Auditori
· Plaça de la Panera

Per a més informació, consulta el web de la Paeria.

6/07/2017
Tornar