Lleida aposta per més zones verdes i de gaudi ciutadà

Lleida aposta per més zones verdes i de gaudi ciutadà

Imatge: 
© Ajuntament de Lleida
El passat 10 de gener, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà i Rural i de Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, i el membre de la Junta del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Ramon Llobera, van presentar els guanyadors del programa Espais Singulars per a la reforma de la plaça de l’Auditori i la reforma de la plaça de la Panera.

Isabel Bennasar, amb la proposta “Liaisons”, va ser l’escollida per a la reforma de la Plaça de l’Auditori-Plaça Josep Prenafeta, mentre que l’arquitecte Ramon Padulles, amb la proposta “Espais Alliberats”, va ser el guanyador de la reforma de la plaça de la Panera.

El paer en cap va assegurar que aquests dos projectes “donen resposta a les necessitats i reivindicacions dels veïns i veïnes dels barris”. Algunes d’aquestes reivindicacions són, d’una banda, la connexió amb el Turó de la Seu Vella de Lleida o l’ampliació de l’aparcament de la plaça de l’Auditori. I, d’una altra banda, la connexió dels equipaments patrimonials de l’entorn de la plaça de la Panera.

Fèlix Larrosa va explicar que, amb la renovació d’aquestes places, s’aconseguiran nous espais lliures per al gaudi de la ciutadania, més zones verdes i fins a 63 noves places d’aparcament en els carrers adjacents a l’Auditori.

‘Espais Singulars’, impuls a la renovació urbana de Lleida
El programa “Espais Singulars” inclou aquells àmbits de la ciutat o l’Horta que presenten disfuncions o potencialitats desaprofitades. En aquest sentit, el concurs ha seleccionat una proposta que millorés la qualitat funcional, ambiental i paisatgística de les places i el seu entorn, així com les condicions de mobilitat i accessibilitat dels vianants i mitjans de transport.

El concurs també ha valorat l’ordenació dels usos de l’àmbit que no comprometés la continuïtat i permeabilitat de l’espai lliure i articular una estratègia ambiental per l’àmbit que integri de manera coherent els espais verds, pavimentats i mobiliari urbà amb criteris de sostenibilitat ambiental, econòmica i social.

El COAC, implicat amb l’arquitectura de qualitat i la renovació urbana
En el marc de Projectes Singulars, la demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya ha participat molt activament en el procés participatiu del concurs. El COAC considera que la col·laboració que s’ha dut a terme entre l’Ajuntament de Lleida, a través de la Fundació del Paisatge Urbà, i el Col·legi d’Arquitectes, ha estat exemplar i això ha tingut un impacte positiu en el resultat del concurs.

Per a Ramon Llobera, “els projectes guanyadors resolen les inquietuds que hi havia en aquestes dues places i, sense dubte, milloraran la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Lleida; seran exemples d’arquitectura de qualitat i promocionaran la renovació urbana: la clau per al desenvolupament de les nostres ciutats”.

 

22/02/2018
Tornar