Conversa: Com afecta la renovació urbana la vida de les persones? Una mirada transversal

Conversa: Com afecta la renovació urbana la vida de les persones? Una mirada transversal

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Sota el títol Com afecta la renovació urbana la vida de les persones? Una mirada transversal, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya organitza el pròxim dilluns 19 de març, a les 18 h, una conversa pluridisciplinària sobre els efectes de la renovació urbana en el dia a dia dels ciutadans, així com en el desenvolupament de l’economia circular o en la lluita contra el canvi climàtic, entre altres.

El debat, moderat per Narcís Reverendo, president de la Demarcació de Girona, comptarà amb la participació d’Albert Cuchí, doctor en Arquitectura i director de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès; Assumpta Farran, física i directora de l’Institut Català de l’Energia; Carme Borrell, doctora en Medicina i gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona; Carme Ribas, arquitecta i gerent del Consorci del Besòs; Joan B. Casas, doctor en Economia Financera i Comptabilitat i degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya; Joaquim Nadal, catedràtic en Història i director de l'Institut Català de Recerca en el Patrimoni (ICRPC); i Rubèn Pineda, doctor en Art i Educació, arquitecte i expert en innovació educativa.

L'acte, que forma part de les activitats preparatòries del Pacte Nacional per a la Renovació Urbana (PNRU), serà presentat per Enric Mir, vocal de la Junta de Govern del COAC; Carles Sala, secretari d’Habitatge i Millora Urbana, del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya; i Agustí Serra, director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Assumpció Puig, degana en funcions del COAC, clourà l'acte.


El Pacte, eina definitiva per a l’activació del sector
El futur pacte, proposta del COAC sorgida a partir dels debats del Congrés d'Arquitectura 2016, té per objectiu potenciar la renovació, millora i transformació de ciutats, pobles i barris amb criteris de sostenibilitat econòmica, social i ambiental, de manera que es pugui revertir l’actual situació de la renovació a Catalunya i Espanya, un dels territoris que menys rehabiliten a tot Europa.

Per fer-ho possible, s'adopta una perspectiva transversal, integral i completa de la renovació urbana, ja sigui des del punt de vista de les intervencions en l’espai públic i privat com en els seus efectes en la qualitat de vida i salut de les persones. Així, es planteja la definició d’un nou marc d’actuació per a les polítiques públiques (econòmiques, legislatives o socials) i les iniciatives privades en matèria de renovació urbana i rehabilitació.

Algunes de les línies d’actuació són el benestar i confort de les persones, la seguretat estructural, la cohesió social i prevenció i correcció de desigualtats i vulnerabilitats, la transició energètica i la reducció d’emissions en CO2, l’economia circular i col·laborativa, la introducció de noves i millors prestacions, l’accés a l’habitatge i a la ciutat i l’aplicació de les noves tecnologies, entre altres.

Per a més informació sobre la renovació urbana, consulta el web renovaciourbana.com

Podeu tornar a reviure la conversa:27/02/2018
Tornar