El COAC presentarà el projecte del Pacte Nacional per a la Renovació Urbana a la Unió Mediterrània d’Arquitectes (UMAR)

El COAC presentarà el projecte del Pacte Nacional per a la Renovació Urbana a la Unió Mediterrània d’Arquitectes (UMAR)

Imatge: 
© CSCAE
El president de la Demarcació de Girona, Narcís Reverendo, presentarà, el pròxim 4 de maig, el futur Pacte Nacional per a la Renovació Urbana de Catalunya (PNRU) en un debat sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible a l’Assemblea General de la Unió Mediterrània d’Arquitectes (UMAR).

El debat comptarà amb la participació de la presidenta del Consell Andalús de Col·legis Oficials d’Arquitectes, Noemí Sanchís; la degana del Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Astúries, Sonia Puente; el representant del Col·legi d’Arquitectes de Múrcia, Juan Pedro Sanz; el Dr. en Antropologia de la Universitat de les Illes Balears, Alejandro Miquel, i el representant de la Fundació We Are Water, David Cámara.

Un projecte integral, una iniciativa transversal
El futur Pacte Nacional per a la Renovació Urbana pretén esdevenir l’instrument polític per transformar els entorns urbans amb criteris de sostenibilitat econòmica, social i ambiental, així com ser el marc de referència per a la creació de polítiques de renovació urbana.

Els punts clau del projecte són la seva visió integral, la promoció en la millora de les prestacions, la seva missió generalitzada i la seva vocació de ser un instrument coherent, concertat i prolongat en el temps.

Els objectius temàtics en els quals el PNRU busca incidir són la salut, el benestar i confort de les persones, la seguretat estructural, la cohesió social i prevenció i correcció de desigualtats i vulnerabilitats, la transició energètica i la reducció d’emissions en CO2, l’economia circular i col·laborativa, la introducció de noves i millors prestacions, l’accés a l’habitatge i a la ciutat i l’aplicació de les noves tecnologies, entre altres.

El projecte del Pacte Nacional per a la Renovació Urbana, iniciativa sorgida en el marc el Congrés de l’Arquitectura 2016, es troba en l’actualitat en fase d’elaboració per part dels actors involucrats en el sector.

El debat, que es realitzarà el divendres 4 de maig a les 17h, es podrà seguir en directe a través del següent enllaç: www.coaib.ticalfa.com 
30/04/2018
Tornar