Exposició de fotografies "Viatge a Bèlgica, RCR"

Imatge: 
© Narcís Reverendo

Durant els dies 29, 30 de juny i 1 de juliol, el Departament de Cultura de la Demarcació de Girona del COAC va organitzar una escapada a Bèlgica per tal de visitar, entre d’altres, el Crematori de Hofheide i la Mediateca a Gant, de 2013 i 2017 respectivament, situades a la regió de Flandes, del despatx RCR Arquitectes

Amb les fotografies dels participants al viatge s’ha organitzat una mostra fotogràfica que resumeix l’experiència dels participants en els diferents entorns que es varen recórrer. Un itinerari que va partir de la ciutat de Brussel·les, concretament al barri d’Ixelles, amb  diferents obres de l’Art Nouveau d’autors com Víctor Horta i Paul Hankar entre d’altres. 

El segon dia, dedicat a RCR, es va començar visitant el Crematori de Hofheide, situat en una conca pantanosa de la regió flamenca. Seguidament el grup va traslladar-se Gant, endinsant-se fins al barri cèntric de Waalse Krook per arribar a la Mediateca, primera obra inaugurada després de l’atorgament a l’estudi olotí del premi Pritzker. Per acabar de tancar el cercle, la jornada va finalitzar amb la visita de la capella de Kerselare de Juliaan Lampens. 

El viatge va cloure amb la visita a Anvers, fent aturades puntuals a diferents obres com La Maison Guiette de Le Corbusier, les oficines portuàries de Zaha Hadid i el Museu ann de Stroom de Neutelings Riedjik Architects. 

Les imatges pertanyen als seus autors: Francesc Haro, Jordi Crous, Juli Llueca, Jaume Mollfulleda, Noèlia Baldayo, Narcís Reverendo, Josep Boada, Pep Canaleta, Sílvia Musquera, Toni Vilanova.

Versió per a imprimirPDF version