Propers Actes

L’Arxiu Històric col·labora amb l’exposició Treballem per l’art: la impremta Masó de Girona

L’Arxiu Històric col·labora amb l’exposició Treballem per l’art: la impremta Masó de Girona

Imatge: 
© Arxiu Històric del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

L’Arxiu Històric del Col·legi d’Aqruitectes de Catalunya a Girona (COAC) col·labora amb l’exposició “Treballem per l’art: la impremta Masó de Girona (1889-1992)”, que es pot veure a la Casa Masó de Girona, carrer Ballesteries 29,  fins al 29 de setembre de 2019. 

Aquesta exposició és una antologia d’un segle de la cultura visual, literària i periodística de la ciutat de Girona. De la Impremta Masó en sortia cada dia el “Diario de Gerona de avisos y noticias” –més endavant “Diari de Girona”– i també s’hi van produir els magnífics programes de les activitats que es feien a la sala Athenea, entre 1914 i 1917; i esplèndides edicions de llibres de Joaquim Torres Garcia, Josep Tharrats, Miquel de Palol i Narcís Masó, entre d’altres. Això enmig d’incomptables fullets, programes, revistes i tota mena de papers impresos. 

En aquesta mostra, l’Arxiu Històric del COAC hi col·labora cedint vint-i-dos documents que formen part del Fons Rafael Masó relacionats amb l'activitat que desenvolupava la Impremta Masó, com ara publicacions de les activitats realitzades a la sala Athenea i a la Galeria dels Bells Oficis, participacions de nou domicili, plànols i dibuixos originals de Masó.

22/07/2019
Tornar