Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Ada Colau, a la inauguració de les Jornades de Síntesi: "L'arquitectura ha d'abanderar els canvis socials"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha obert les Jornades de Síntesi del Congrés d'Arquitectura, que han començat aquest dilluns 21 de novembre i finalitzen divendres 25. Colau ha pres la paraula després de la benvinguda del degà, Lluís Comerón, que ha destacat el paper del Congrés d'Arquitectura 2016 per definir les bases de la professió en un moment de canvis globals.

Ada Colau ha destacat que, precisament en aquests moments de transformació, cal repensar l'arquitectura i obrir el debat. "En aquests moments de canvi, hi ha moltes incerteses, no sabem com serà el demà. Però també hi ha moltes oportunitats i esperances", ha assegurat Colau, qui també ha destacat la importància de "l'actitud positiva davant aquests canvis per tal de millorar la nostra ciutat".

Colau ha assegurat que l'arquitectura i la política comparteixen una dimensió: "intervenim en el present per transformar el futur i, per tant, arquitectura i política s'han de reinventar i adaptar col·locant com a prioritat, sempre, les persones". Per Colau, cal "una mirada llarga i àmplia" per donar resposta als canvis demogràfics, socials i econòmics i, per tant, "no volem parlar d'un gran projecte, en singular, sinó de molts projectes de barri, a partir dels veïns i les veïnes i les seves necessitats".

Colau ha centrat bona part del seu discurs en el dret a l'habitatge, una de les grans prioritats de l'actual Ajuntament, i que "també ha de ser la dels arquitectes". L'alcaldessa ha destacat que actualment a Barcelona hi ha un dèficit d'habitatge de lloguer social assequible, al qual el consistori intenta donar resposta. Colau ha destacat que l'Ajuntament ja ha posat en marxa la maquinària municipal "que funciona a ple rendiment" i que permetrà generar 4000 habitatges de lloguer social, "tot i que, òbviament, no serà suficient i per tant estem oberts a noves propostes (cooperatives amb cessió d'ús, promoure nous canvis legislatius...)

Per a Colau, és imprescindible "que la professió hagi après de la bombolla immobiliària. I no anar, de nou, tard. L'especulació amenaça la nostra ciutat i amenaça el nostre model de ciutat. Si no fem res per aturar les dinàmiques especulatives, es generarà de nou una bombolla que afectarà el mateix sector". I afegeix: "des de l'Ajuntament estem batallant per ser una ciutat inclusiva, oberta i transparent i avançar en el model d'habitatge". 

En l'acte d'obertura de les Jornades de Síntesi també hi ha participat Jordi Ludevid, president del Consejo Superior de Colegios de Arquitectos de España (CSCAE), i Jordi Ros, president del Consell d'Escoles d'Arquitectura de Catalunya (CEARQCAT).

Just abans d'inaugurar oficialment les Jornades de Síntesi, l'alcaldessa Ada Colau ha signat el llibre d'honor del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

22/11/2016
Tornar